Diumenge, 22 de Abril de 2018
Ajuntament de Corbera d'Ebre Ajuntament de Corbera d'Ebre
Terra Alta
Comarques de Tarragona
 
 
AJUNTAMENT
grups municipals
informació
òrgans de govern
informació al contribuent
VISUALITZADOR DE MAPES
Planejament Urbanístic
Informació Cadastral
SUBVENCIÓNS DIPUTACIÓ DE TARRAGONA 2013
SUBVENCIONS DIPUTACIÓ DE TARRAGONA 2014
 
INFORMACIÓ GENERAL
restaurants
biblioteca
telecentre
centres de culte
educació
organismes oficials
seguretat i sanitat
 
TRÀMITS ONLINE
 
PERFIL DEL CONTRACTANT
 

 
  
CONÈIXER

  Centre d'Interpretació 115 Dies
115 dies  Centre d’Interpretació Corbera d’Ebre
 

El Centre d’Interpretació de Corbera d’Ebre és, per les seves dimensions, el més gran de tots el programats. Per aquesta raó i per la seva ubicació, a prop del Poble Vell de Corbera, esdevé l’eix vertebrador de tot el discurs expositiu contemplat al projecte i la base de partida de les rutes o itineraris que se’n deriven.
 

L’espai està ubicat en un edifici de nova planta, construït per l’Ajuntament de Corbera d’Ebre, situat al carrer de Freginals d’aquesta població.
 

Les intervencions programades per aquest espai s’han dut a terme en diferents fases. En una primera fase s’ha habilitat, en una part de la primera planta,  la sala de recepció de visitants, punt d’acollida on se’ls proporcionarà tota la informació necessària per poder recórrer les rutes o itineraris dels Espais de la Batalla de l.Ebre. Aquest espai també compta amb un excel·lent mirador al terrat de l’edifici, des d’on es pot contemplar l’entorn natural del complex, que va jugar un extraordinari paper durant la batalla.
Al llarg de l’any 2007 es completà l’actuació a la primera planta de l’edifici amb l’execució del seu projecte museogràfic, basat en el guió encarregat al Catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona, Joan Villarroya, i dedicat a l’explicació de la Batalla de l’Ebre des del punt de vista bèl·lic i polític.
 

Sota el títol de 115 dies, aquest Centre d’Interpretació ofereix al visitant una visió completa del que van significar aquells 115 dies de combats a l’Ebre, tant des del punt de vista de les diferents accions bèl·liques de les ofensives i contraofensives que ambdós exèrcits protagonitzen al llarg d’aquells dies, com des del punt de vista de les conseqüències polítiques que va tenir la batalla, tant durant el seu desenvolupament com després de la derrota republicana. A més, l’exposició compta amb una introducció per situar el visitant en la realitat històrica del juliol de 1938.
 Horaris
 

dimarts a dissabte
matí
de 11 a 14h.
tarda de 16 a 19h.

diumenge
matí
de 11 a 14h.
tarda tancat

Prem AQUÍ
 
FESTES
 
CONÈIXER
història
el Poble Vell
l'Abecedari de la Llibertat
Centre d'Interpretació 115 Dies
 
SITUACIÓ